22 Haziran 2007 Cuma 00:00
179 Okunma
Damak Tadı/ Nevşehir mantısı
Malzemeler ~|~



? Yarım kilo un, 1 tk. yaş maya,
? 1 adet kesme şeker, yb. ılık su,
? Aldığı kadar su,

İÇİ İÇİN:
? 250 gr.kıyma, 1 adet soğan,
? 2 diş sarımsak, 1 çk. tereyağ,
? Yb. ılık su, 1 çk. tuz, karabiber.

SOSU İÇİN:
? 1 kase yoğurt, 2 diş sarımsak,
? 2 çk. zeytinyağ, 1 tk. tereyağ,
? 1 sb. ılık su, tuz, 1 tk. nane,
 ? Kırmızıbiber.

HAZIRLANIŞI
Kıymayı, yağı, soğanı ve sarımsağı kavurup içi hazılayın. Başka bir kap içinde kesme şekerle yaş mayayı ılık su ile birlikte karıştırdıktan sonra unu ekleyin. Bir miktar tuz ve sıcak suyu ilave edip hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp açın. İnce açılan hamurların içine iç malzemesinden koyup rulo şeklinde sarın. Hamuru dilim dilim kestikten sonra fırına koyup üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Bir kap içinde,zeytinyağını, naneyi, kırmızıbiberı ve sarımsağı yakın. Bir kase içinde yoğurdu ılık suyla karıştırıp mantının üzerine yoğuttan ve sostan dökerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100