Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Orman kebabı
Malzemeler ~|~



? 800 gr. dana eti (kuşbaşı doğranmış), 90 gr. (6 çorba kaşığı) Tereyağ, 4 orta boy soğan (her biri 4´e bölünmüş), 3 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve iri kuşbaşı doğranmış), 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber, 3 su bardağı et suyu, 6 küçük patates (kabukları soyulup, 4´e bölünmüş), 1 büyük havuç (kazınıp iri parçalar halinde doğranmış), 1/2 su bardağı iç bezelye, Birbuçuk tatlı kaşığı kekik. 
 
HAZIRLANIŞI

Bir tencerede orta ateşte tereyağı kızdırın. Etleri koyup pembeleşene kadar ara ara karıştırarak sote edin. Soğanları ekleyip 5 dk. daha pişirdikten sonra domates ve domates salçasını ekleyin. Tenceredeki malzemeyi 20 dk. süreyle dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 30 dk. daha pişirin. Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyin. 30?40 dk. daha pişsin. Kekiği ekleyip karıştırarak 5 dk. daha ateşte tuttuktan sonra tencereyi ateşten alın. Orman kebabınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servise sunun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100