Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Parmak tatlısı
Malzemeler ~|~



? 1 Adet yumurta
? Alabildiği kadar un
? Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için
? 2 Su bardağı su
? 2 Su bardağı tozşeker
? 1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için
? Hindistancevizi  

HAZIRLANIŞI

Önce şerbeti hazırlayın, bunun için; 2 Su bardağı su ve şekeri kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın. Hamur için; yumurta ve alabildiğince unu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. Daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açın. Parmak eninde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın. Soğuttuğunuz şerbetin içine atın. 1015 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın. Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100