Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Patlıcan ızgara
Malzemeler ~|~






? 3 çk. keklikotu ? 100 gr kızarmış patates ? 1 kg patlıcan ? 1 diş sarımsak ? 1 çk. karabiber ? 4 çk. taze fesleğen, 4 çk. zeytin yağı ? 5 tane yumurta ? 8 çk. ekmek kırıntısı ? 50 gr siyah zeytin ? Tuz  ? Servis için domates sosu 

HAZIRLANIŞI
Garnitür için keklikotunun ve kızarmış patatesin az bir miktarını ayırın. Patlıcanları ince ince dilimleyerek bir miktar tuz ile beraber ıslatın, daha sonra bir süzgeç kullanarak süzün ve 15 dk. bekletin. Geniş bir tepsiye su doldurun ve ısıtın. Su kaynamaya başlayınca patlıcanları suya bırakın ve 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın ve süzgeç yardımıyla patlıcanların suyunu süzün. Sarımsakları tuz ile beraber eziniz. Karabiber ve yemeğe hoş kokular verebilecek bazı otları birlikte karıştırın. Karıştırma esnasında zeytinyağını damla damla karışıma ilave edin. Bu karışımı mixere aktarın ve yumurtalar, ekmek kırıntıları ve patatesler ile beraber 3 dakika karıştırın. Daha sonra pişmiş patlıcanları ve zeytinleri ilave ederek tekrar karıştırın. Izgarayı az bir yağla yağlayın. Karışımı ızgaraya yavaşca dökün ve ilk başta ayırmış olduğumuz keklik otu ve patates kızartmasını karışımın üzerine serpin. 200 C sıcaklığındaki fırında takriben 15 dakika yemeği pişirin. Bıçağın ucu ile yemeğin pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer piştiyse oda sıcaklığında domates sosu ile birlikte servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100