26 Mayıs 2007 Cumartesi 00:00
169 Okunma
Damak Tadı/ Patlıcan salatası
Malzemeler ~|~



? 4 büyük patlıcan
? 1 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
? 1 adet limon, 1 çorba kaşığı sirke
? 1 miktar tuz,
Üstünün Garnitürü
? 2  domates, 10 adet siyah zeytin
? 1 orta büyüklükte soğan, 6 orta yeşil biber
 
HAZIRLANIŞI

4 büyük patlıcanı ateş üstüne koyarak közleyin; patlıcanların her bir taraflarını iyice pişirdikten sonra, patlıcanları teker teker alarak bunların yanmış kabuklarını yukardan aşağı doğru bir bıçakla soyun. (Patlıcanların kabukları hemen hemen yanmış bir şekil alıncaya dek pişirmeli ve olanaklıysa havagazı gibi alevli ateşleri yeğ tutulmalıdır). Patlıcanları, içinde zeytinyağı olan kaseye koyun ve her patlıcanın üstüne bir miktar limon suyu ile tuz gezdirin; çatalla bir kaç kez çalkalayarak bütün patlıcanları zeytinyağının içine gömün.. Patlıcanlara sirkeyi katarak, bunları çatalla iyice dövün, yağı patlıcanlara yedirin. Sonra bu salatayı düzgün bir şekilde tabağa alın. Tabağın etrafına, bir sıra ince yuvarlak domates dilimleri, bir sıra ince kesilmiş yeşil biberler, bir sıra çentilmiş soğan, bir sıra da ikiye bölünmüş zeytinler dizerek süsleyin ve servis yapın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100