Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Patlıcanlı börek
Malzemeler ~|~



İç malzeme:
   ? 2 bostan patlıcanı, 100 gr beyaz peynir
   ? 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
     peyniri

Hamur için:
   ? 3 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvıyağ
   ? 50 gr margarin veya tereyağ
   ? Yarım su bardağı su, 1 tutam tuz

Üzeri için:
   ? 1 yumurta sarısı, 2 çk. rendelenmiş kaşar peyniri
 
HAZIRLANIŞI
    Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip sap ve kabuklarını ayıklayın. Patlıcan içlerini derin bir kaseye alıp beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyin. Çatalla ezerek püre haline getirin. Un, sıvıyağ, ertilmiş margarin, su ve tuzu bir kapta karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp merdane ile açın. Birinin üzerine patlıcanlı içi yayın.Diğer hamuru patlıcanlı harcın üzerine kapatın. Su bardağı ağzı ile bastırarak ve hamur kesici kalıp kullanarak yuvarlak hamurlar kesin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hazırladığınız hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kaşar peynirini serpin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100