10 Şubat 2007 Cumartesi 00:00
170 Okunma
Damak Tadı/ Peynirli börek
Malzemeler ~|~



? 3 adet yufka
? 8 Çorba kaşığı yoğurt
? 4 Çorba kaşığı sıvıyağ
? 200 gr beyaz peynir
? 2 Adet domates
? Yarım demet maydonoz

Üzerine:

? Yumurta sarısı
? Susam 

HAZIRLANIŞI
Birinci yufkayı düz bir zemine yayın. 8 çorba kaşığı yoğurt ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün. Üzerine öbür yufkayı sürün. Onun da üzerine karışımdan sürün. Diğer yufkalardan koyup, 12 adet üçgen oluşturacak şekilde kesin. Rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ve ince kıyılmış yarım demet maydonozu karıştırın. Üçgen biçimindeki yufkalrın bir kenarına bu harçtan koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Uçlarının ayrılmaması için suyla ıslatın. Daha sonra börekleri su dolu bşr tencereye koyun. 5 dakika bekletip suyunu sıkarak yağlanmış fırın tepsisine alın. Böreklerin ortasını bıçakla karnıyarık gibi yarın. Yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100