17 Haziran 2007 Pazar 00:00
169 Okunma
Damak Tadı/ Pirinç köftesi
Malzemeler ~|~



? 3 su bardağı pirinç
? 2 adet yumurta
? 1 su bardağı rende kaşar
? 2 adet taze soğan
? 1 çay bardağı galeta unu
? 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
? 1 tatlı kaşığı kuru nane
? Tuz, karabiber
? Kızartmak için sıvı yağ
 
HAZIRLANIŞI
Taze soğanları ayıkladıktana sonra ince ince kıyınız. Pirinçi suda haşlayıp, süzünüz. Veya daha önceden pişirmiş olduğunuz pilavıda bu reçete için kullanabilirsiniz. Derin bir kasenin içerisinde tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurunuz. Yoğurulmuş harçtan istediğiniz büyüklükte köfteler elde ediniz. Tavada sıvı yağı kızdırıp, köftelerin her iki tarafınıda eşit şekilde kızartıp, havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarınız. Servis tabağına aldığınız pirinç köftelerini sıcak olarak servis ediniz.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100