Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Poğaça
Malzemeler ~|~



? Un 600 gr., margarin 350 gr.
? Su 150 gr., yumurta 2 adet
? Yaş maya 30 gr., tuz 15 gr.
? Toz şeker 25 gr.

İç Dolgu İçin
? Zeytin (Tercihe göre beyaz peynir, maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri kullanılabilir.) 
 
HAZIRLANIŞI
Unun ortası havuz yapılarak açılır, maya, tuz, toz şeker, yumurta, margarin, su ilave edilerek yoğrulur. Hamurun üstüne bir naylon veya bez örtülüp 15 dk. mayalanması için dinlendirilir. Dinlendirilen hamur istenilen büyüklükte parçalara bölünür el ile yuvarlanıp üzeri kapatılarak 10 dk. daha dinlendirilir. Sonra hamurlann ortasına elle bastınlarak orta kısmı çukurlaştınlır.  Çukurlaştınlmış lasma istenilen iç dolgu malzemeleri konur. Dilimlenmiş zeytin ya da maydanoz ve beyaz peynir kanşımı veya rendelenmiş kaşar peyniri kullanılır.  İçlerine malzeme konulan poğaçalar elle bastınlarak kapatılır. Yaklaşık 30 dk. mayalanması beklendikten sonra üzerine yumurta sansı sürülüp rendelenmiş kaşar peyniri veya susam serpilerek yaklaşık 230 °C'lik fınnda 20?25 dk. pişirilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100