22 Aralık 2006 Cuma 00:00
262 Okunma
Damak Tadı/ Portakallı pasta
Malzemeler ~|~



? 2 yumurta sarısı, 3 yumurta akı
? 1 paket krem şanti
? 1/2 sb. süt, 3/4 sb. şeker
? 1 paket labne peyniri
? 250 gr. kedidili bisküvi, kakao
Islatma suyu için:
? 2 çay bardağı portakal suyu
? 1 çorba kaşığı toz şeker
? 1 portakal kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI
Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene dek çırpalım. Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, şekeri, portakal kabuğu rendesini 1 dakika çırpalım. Labne peyniri, krem şantiyi ve kar halinde yumurta aklarını da karıştıralım.Kedidili bisküvileri kare bir borcama tek sıra dizelim. Portakal suyuyla ıslatalım. Hazırladığımız kremanın yarısını bisküvilerin üzerine yayalım. Kalan bisküvileri de kremanın üzerine dizelim. Portakal suyu ile ıslattıkdan sonra kalan kremayı yayalım. Üzerine kakao serpip(arzu edilirse) servis yapalım. Ben kakaolu yapmadım. Buzlukda bekletip servisden 510 dakika önce çıkaralım.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100