Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Revani Tatlısı
Malzemeler ~|~



? 5 adet yumurta
? 1 su bardağı toz şeker
? 1 sb sıvı yağ, 1sb un
? 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
? 2 su bardağı Hindistan Cevizi
Şurubu için;
? 2 sb şeker, 3 sb su
? 1/2 limonun suyu 
 
Hazırlanışı
Şurubunu hazırlamak için, şeker, su ve limon suyunu 15 dakika kaynatın. Ilınmaya bırakın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarısını tozşekerle çırpın. Yumurta aklarına bir tutam tuz ve Hindistan cevizi ekleyip kar haline gelinceye kadar çırpın. Çırpılmış yumurta akını sarısı ile karıştırın. Sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Revaninin üzeri kızardıktan sonra fırından çıkartın, sıcakken üzerine ılık şerbeti döküp dilimleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100