06 Kasım 2006 Pazartesi 00:00
181 Okunma
Damak Tadı/ Sebze çorbası
Malzemeler ~|~



? 1 su bardağı yarma (buğday)
? Yarım kğ. ince doğranmış
         beyaz lahana
? 1 adet havuç
? Bir adet patates
? 7-8 adet ince doğranmış taze fasulye
? 1 yemek kaşığı yağ(sıvı veya margarin)
? Biber salçası
? Bir miktar tarhun
? 1 kaşık un
? Et suyu
? Tuz ve biber 

HAZIRLANIŞI
1 su bardağı buğday yeterince su ile tencerede hağlanır. Ince doğranmıs havuç, taze fasulye, patates ve lahanalar (arzuya göre sebze çeşitleri artırılabilir) pişen buğdaylara ilave edilir. Tencere tekrar kapatılarak kısa bir süre daha pişirilir. Diğer tarafta bir kaşık yağda tarhunlar ve biber salçası kızdırılır. Pişen çorbaya bu karışım, kırmızı biber, tuz ve etsuyu ilave edilir. Arzu edilirse 1 kaşık unla çorbaya kıvam verilir. Hem çok lezzetli hem vitamin deposu olan bu çorba, damak zevkine dükünlere önerilir.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100