24 Şubat 2007 Cumartesi 00:00
291 Okunma
Damak Tadı/ Sebzeli balık
Malzemeler ~|~



? 2 adet palamut,
? 1 adet kabak,
? 3 adet domates,
? 2 adet soğan,
? 1 adet havuç,
? 1 adet patates,
? 2 adet çarliston biber,
? ½ demet maydanoz,
? 1 adet kırmızı biber,
? ½ demet yeşil soğan,
? 2 adet limon,
? 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
? 2 yemek kaşığı un,
? 1 yemek kaşığı tuzot. 
 
HAZIRLANIŞI
Palamut dilimlerini tuzotlayıp fırın kabına yerleştirin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp piyazlık doğranmış soğanları kavurun. İnce kıyılmış biberleri ilave edin. Kabak, havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayıp harca katıp biraz kavurun. Bu harcı balıkların üzerine serpin. Diğer yanda unu, 1 çay bardağı su ile ezin. İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanları karıştırıp üzerine gezdirin. Dilimlenmiş limon ve kırmızı biberleri dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 30?40 dakika pişirin.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100