Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Şehriyeli sebze

Malzemeler

~|~



? 4 yemek kaşığı sıvı margarin
? 1 adet kabak, 1 adet havuç
? 1 adet patates, 2 adet pırasa
? 4 adet taze soğan
? Yarım su bardağı arpa şehriye
? 6 su bardağı et suyu
? 2 diş sarımsak
? 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
? Tuz ? karabiber 
 
HAZIRLANIŞI
Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz. Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp, kıyınız. Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kasede bekletiniz. Derin bir tencerede sıvı sanayı kızdırıp, içine doğranmış, pırasa, taze soğan ve sarımsakları ekleyip, kavurunuz. Sebzeler kavrulunca içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatınız. Çorba kaynarken, patatesleri rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, kaynayan çorbaya ilave ediniz. Sebzeler pişince mikser yardımı ile püre haline getiriniz. En son olarak içine arpa şehriyeleri ilave edip, kaynatınız. Arpa şehriyeler yumuşayınca, çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz.
Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100