07 Şubat 2007 Çarşamba 00:00
293 Okunma
Damak Tadı/ Şehzade tatlısı
Malzemeler ~|~



? 1 adet yumurta,
? Yarım su bardağı yoğurt,
? Yarım su bardağı toz şeker,
? Alabildiği kadar un,
? Yarım paket kabarma tozu,
? 2 çorba kaşığı margarin,
? Yarım çay bardağı sıvıyağ,
? Yarım su bardağı dövülmüş ceviz.

Şerbeti için:

? 2,5 su bardağı toz şeker,
? 2,5 su bardağı su,
? Yarım limon suyu,
Üzeri için:
? 1 adet yumurta sarısı,
? Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kapta yumurtaları çırpın. Yoğurt, sıvıyağ ve erimiş margarini ekleyin. Şekeri, unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş karıştırın. Son olarak cevizi de ilave edip yoğurun. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp hafifçe yassılaştırın. Yağladığınız tepsiye dizin. Hamurların üzerine çizikler yapın. Önceden orta derecede ısıtılmış fırında pişirin. Tatlı sıcakken üzerine kaynatıp ılıttığınız şerbeti dökün.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100