17 Ekim 2006 Salı 00:00
167 Okunma
Damak Tadı/ Soğanlı kuzu yahni
Malzemeler ~|~



? 1 kg kuşbaşı kuzu eti
? 125 gr tereyağı ya da margarin
? 1 kg taze soğan
? 1 çorba kaşığı salça
? Nane, karabiber, tuz
Terbiyesi İçin:
? 2 yumurta sarısı
? 1 çay bardağı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Kuzu etini yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Etler pembeleşince içine margarin ya da tereyağını ve ince doğranmiş taze soğanları ilave edin. Bir miktar kavurun. Salça ve naneyi ilave edip kavurmaya 34 dakika daha devam edin. 3 su bardağı su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Eti kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Yemeği ocaktan indirip biraz ılınmasını bekleyin. Yumurta sarısı ve yoğurdu birlikte çırpın, yemeğe ilave edip servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100