21 Ocak 2007 Pazar 00:00
184 Okunma
Damak Tadı/ Sultan beğendi
Malzemeler ~|~



? 1 kg dolmalık kabak
? Yarım kg kıyma
? 1 adt soğan
? 2 adet sivri biber
? 2 adet domates
? 1 çorba kaşığı tereyağı
? 1 su bardağı haşlanmış nohut
? 1 demet kıyılmış maydonoz
? Yarım su bardağı pirinç (ıslatılmış)
? Tuz, karabiber, pulbiber, nene, kekik
? 1 yemek kaşığı salça
? Ayçiçek yağı (kızartmak için)

HAZIRLANIŞI
Kabakların dışını alacalı ince bir şekilde soyalım yada kazıyalım. Daha sonra içini fazla inceltmeden oyalım. Üzerinden kestiğimiz bölümü (resimde görüldüğü gibi) kabakların üzerine kapak yapalım. Yıkayıp iyice kuruttuktan sonra çevire çevire hafifçe kızartalım. Kıymayı bir tencereye alıp kavuralım. Daha sonra soğan, salça, domates rendesini ve sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edelim. Kalan diğer malzemeyi ve baharatı ekleyip. İç harcı kızarttığımız kabakların içine dolduralım. Tencereye dizdiğimiz kabakların yarısına kadar su doldurup tuzunu atıp kabaklar pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100