Bu haber kez okundu.

Damak tadı/ Taze bakla yemeği
Malzemeler ~|~



? 1500 gr. taze bakla
? 1 bardak zeytinyağ
? 3 bağ taze soğan
? 1 bağ dereotu, 2 bağ nane
? 1 çorba kaşığı toz şeker
? 2 adet limonun suyu, tuz

HAZIRLANIŞI
Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını sıyırırarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yıkayın ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak karıştırın. Daha sonra baklaların büyük ve aynı boyda olanlardan bir miktar seçerek, bunları içinde pişirecek olduğumuz büyükçe tencerenin altına yanyana ve düzgün bir sekilde döşeyin ve tam ortalarına da çok ince kıyılmış dereotu ile yarım demet nane yerleştirin, sonra üstlerini küçükçe parçalara kesilmiş bir sıra taze soğan koyun, onların üstlerine de gelişigüzel olmak üzere kalan bakla ve soğanları yerleştirdikten sonra zeytinyağ, 2 bardak su ile toz şeker koyun. Sonra üzerlerine, ıslatılmış bir yağlı kağıt örterek tencerenin kapağını sıkıca kapatmış olarak, baklalar suyunu çekipte yumuşak bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte yaklaşık 1.5 saat pişirin ve tencereyi ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapatıp alt üst ederek baklaları tabağa alıp servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100