Bu haber kez okundu.

Damak tadı/ Turuncu prenses
Malzemeler ~|~



? 1 litre süt
? 5 yemek kaşığı nişasta
? 1 adet yumurta
? 1,5 yemek kaşığı margarin
? 1 paket vanilya
? 4 tatlı kaşığı hindistan cevizi
? 8 çorba kaşığı toz şeker
? Yarım kg soyulmuş balkabağı
? 1 su bardağı portakal suyu
? 1 çay bardağı portakal suyu
? 1 çay bardağı toz şeker
? 1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Çukur bir kapta süt, nişasta, vanilya ve yumurtayı iyice çırpın. Şeker ve hindistan cevizini ilave edin. Tencereyi ateşe alın devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp margarini ekleyin. Karıştırmaya devam edin. İçi ısıtılmış büyük bir kaseye muhallebiyi boşaltın. Ilınıca buz dolabında üç saat dinlendirin. Balkabağını iri doğrayıp portakal suyu ve toz şekeri ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderle püre haline getirin. Tereyağını ekleyip soğutun. Tatlıyı servis tabağına ters çevirip soğuyan kabaklı sosu üzerine gezdirin. Süsleyerek servise sunun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100