Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Unlu domates çorbası
Malzemeler ~|~




? 500 gr kuşbaşı kuzu eti
? 4 Adet olgun domates
? 5 Su bardağı su
? Yarım su bardağı un
? 1 Çorba kaşığı margarin
? 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
? 1 Tatlı kaşığı tuz
? Dilerseniz; bir miktar kekik veya fesleğen 

HAZIRLANIŞI
Margarini genişçe bir tencerenin içinde eritin. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu azar azar ilave edin ve un sararıncaya kadar kavurun. Domatesleri rendeleyin ve suyunu süzmeden tencerenin içine ilave edin. Domates unla iyice karışana dek tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Suyu ve tuzu ilave ettikten sonra ateşin altını kısın. Çorba koyu bir kıvama gelinceye dek dibinin tutmaması için arasıra karıştırarak kaynatın. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100