28 Mart 2007 Çarşamba 00:00
141 Okunma
Damak Tadı/ Urfa kebabı
Malzemeler ~|~



? 1?2 adet hazır pide
? 1 kg koyun kıyması
? 1 yemek kaşığı zeytinyağı
? 1 büyük domates
? 1 büyük soğan
? 2 çay kaşığı tuz
? ½ çay kaşığı karabiber
? ½ çay kaşığı kırmızıbiber
? 1 demet maydanoz
? 1 bardak et suyu
 

HAZIRLANIŞI
 İki kere çekilmiş koyun kıymasına, kabuğu ve çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyağı, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarısını katın. 30?40 dakika iyice yoğurun. Parmak uzunluğunda yapacağınız köfteleri şişlere geçirin. Kuvvetli fakat alevsiz kömür ateşi üzerinde çevirerek pişirin. Fırından çıkan pideleri irice parçalar halinde doğrayın. Tabaklara dağıtın. Üzerlerine sıcak et suyu gezdirin. Kızaran köfteleri şişlerden çıkarıp pidelerin kenarlarına yerleştirin. Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121