Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Yoğurtlu pancar salatası
Malzemeler ~|~



? Pancar 1 kg.
? Sirke 275 ml.
? Sarmısak 4 diş
? Fesleğen 3 çorba kaşığı
? Yağ-hardal karışımı 60 ml.
? Yoğurt 250 ml.
? Krema 1 çorba kaşığı
? Taze soğan (ince doğranmış)
   3 çorba kaşığı
? Beyazbiber

HAZIRLANIŞI
Pancarların saplarını ayıklayıp, yıkayın. İri küp biçiminde doğrayın. Pancarları alacak büyüklükte bir tencereye 1,5 lt. su koyun, 200 ml. sirke ve 2 diş sarmısak katıp bir taşım kaynatın. Pancarları kaynayan suya atın ve 30 dk. süreyle haşlayın. Ufak bir kasede; sirke, sarmısak ve fesleğeni karıştırın. Önce yağ  hardal karışımını ekleyip harmanlayın. Sonra yoğurt, krema, taze soğan ve beyazbiberi sırasıyla ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu, pancarların üzerine döküp iyice karıştırın. Serin bir yerde 20 dakika kadar bekletip, servis yapın. Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100