Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Yufkalı pilav
Malzemeler ~|~



? 2 bardak pirinç
? 3 bardak et suyu
? 2-3 adet orta boy patates
        (haşlanmış)
? 2 adet orta boy havuç (haşlanmış)
? 1 kahve fincanı badem veya çam fıstığı
? 3 yemek kaşığı tereyağı
? 1 yufka
? Tuz, karabiber 
 
HAZIRLANIŞI
1. Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra içine tereyağ katılmış kaynayan et suyuna atın. Tuz, karabiber katıp kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.
2. Dibi yuvarlak veya payreks veya teflon bir tencerenin içini yağlayıp yufkayı yerleştirin. Önce ince yuvarlak dilimler halinde doğranmış havuçları ve patatesleri sıralayın; sonra içine hafif kavrulmuş fıstık veya badem katılmış pilavı boşaltın, yufkayı üzerine kapatıp biraz yağ sürün. Fırında açık pembe kızartın.
3. Pilavı, yuvarlak bir tabağa döndürün ve servisini yapın.
Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100