03 Temmuz 2007 Salı 00:00
302 Okunma
Doğal besinlerle gelen sağlık yollarını arayın
Uzmanlara göre, küçük portakal, içerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde gribe iyi gelirken kan pıhtılaşmasına karşı etkisi nedeniyle yaşlılıkta felç ve kalp krizi riskini de azaltıyor ~|~

Uzmanlara göre, satsuma yani küçük portakal, içerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde gribe iyi gelirken, kan pıhtılaşmasına karşı etkisi nedeniyle yaşlılıkta felç ve kalp krizi riskini de azaltıyor. Yemeklere giren E?coli bakterisinin vücutta yayılmasını engelleyen tarçın, mideyi yatıştırıyor. Bir çay kaşığından fazla alınmaması gereken hardal ise 'singrin' maddesi sayesinde, sindirimi düzenliyor ve mide ağrısını gideriyor.
Nanenin içerdiği 'mentolse', grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini azaltıyor. Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres ve mide yanmasına bire bir...

Sindirimi çok rahat olan avokado, özellikle bebeklere tavsiye ediliyor. Bu meyvenin içerdiği E vitamini, kalbe iyi gelirken, yüksek potasyumu depresyonu önlüyor. Ama yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olduğu için zayıflamak isteyenlere önerilmiyor. Bu arada çikolata da doğal bir antidepresan.  Kayısının içindeki 'betakarotene' adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önlüyor. Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen 'sülfürdioksit' de, astım gibi alerjilere iyi geliyor.
'Cynarine' adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin dahi sindirimine yardımcı olan enginar, karaciğerin yanı sıra romatizma, artrit ve gut hastalarıyla, hamilelere tavsiye ediliyor.

Yüksek miktarda karbonhidrat içeren ve zengin bir potasyum kaynağı olan muz, kalbin ve tansiyonun dostu. Rezene ve tahıl ürünleri de benzer faydaya sahip. İçindeki kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamininin vücuda direnç kazandırdığı arpayla ilgili yapılan bir araştırma, altı ay boyunca her gün bu çeşit üründen tüketilmesinin, kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı.
Kilo kaybına karşı ise çikolatalı puding öneriliyor. Britanya Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı sorunu olanların bir hafta boyunca günde üç kez puding yemesini öneriyor. Günde yalnız iki top vanilyalı dondurma yemek, günlük protein ihtiyacının yüzde 20'sini karşılıyor.

Sadece iki?üç adet kuru eriğin bile vücudun antioksidan ihtiyacını karşıladığı, idrar yolları kaslarını rahatlattığı ve kolon kanserine karşı koruduğu belirtiliyor. Ayrıca, yüksek orandaki bor mineraliyle menopozdaki kadınlarda östrojen seviyesini dengeliyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100