Bu haber kez okundu.

Doğallıktan ayrılmayın
Meyvelerin doğal renklerine göre tüketilmesinin hastalıkların tedavisinde etkili olduğu belirtiliyor. Örneğin, kırmızı meyveler birçok kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde önemli rol oynuyor ~|~

Araştırmalara göre kırmızı meyvelerin hafızayı geliştirici etkisi bulunuyor. Hem kırmızı hem de turuncu meyve ve sebzelerde bulunan beta karoten maddesi ise, kardiyovasküler hastalıkları ve kanser riskini azaltıyor, gözleri güçlendiriyor.
Yeşil meyve ve sebzeler de kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Birçok meyvede bulunan K vitamini, demir, magnezyum ve kalsiyum, kemiklerin ve dişlerin güçlü ve kanın sağlıklı olmasını sağlıyor.

Mavi, mor ve siyah kategorisinde bulunan sebze ve meyveler de kalp ve idrar yollarını geliştirirken aynı zamanda yaşlanmayı geciktiriyor. Yabanmersini ve kızılcıkta bulunan antioksidanlar mesane enfeksiyonlarından, ülser ve diş eti hastalıklarına kadar korunma sağlıyor. Ayrıca bunlarda bulunan ve yoğunlaşmış tanenler olarak bilinen maddeler istenmeyen bakterilerin hücrelere ve organlara yapışmasını engelliyor.

Yoğurt suyu çok faydalı
Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren Riboflavin isimli vitamin. Yoğurt suyunun dökülmesi ile sağlık açısından faydalı olan bu vitamin boşa gidiyor. B2 vitamini eksikliği, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden oluyor. Yoğurt suyunda da bulunan B2 vitamini, vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırıyor.

Yumurtanın sarısı yaşlılar için faydalı
Yapılan bir araştırma, yumurta sarısındaki lutein ve zeaksantinin gözlerde ortaya çıkan yaşla ilgili dejenerasyon ve katarakta karşı koruyucu etki gösterdiğini ortaya koydu. Yumurtanın faydaları konusunda birçok araştırma yapıldığı, yumurtanın anne karnındaki bebekten, 60 yaşındaki yaşlılara kadar herkes açısından faydalı bir gıda olduğu belirtildi. Göz sağlığındaki rolleri dışında yumurtanın, kalpdamar hastalıkları ve kansere karşı da iyi geldiği vurgulandı.

Böbrek dostu Elma

Kabızlığa karşı havuç, elma ve maydanoz suyu önerilirken baş ağrısına karşı da elmayla karıştırılan ceviz suyunun iyi geldiği öne sürülüyor. Tek başına yendiğinde de son derece yararlı bir meyve olan elma böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım ediyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100