21 Aralık 2006 Perşembe 00:00
290 Okunma
Doktora değil besinlere harcayın
Kış mevsiminde sık görülen nezle ve grip gibi hastalıklara karşı limon, mandalina, havuç, elma ve portakalın veya sularının tüketilmesini tavsiye eden Dr. Diyetisyen Nurten Budak: "Tüm meyveler, insanların sıvı alımına katkıda bulunur. ~|~

Havuç ve elma gibi meyveler, cilt ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olur. Meyve ve sebzelerde bulunan C vitamini, vücudun demir gibi birçok besin ögesinden daha iyi yararlanmasını sağlar. A vitamini içeren meyveler, kanser yapıcı maddelerin zararlı etkilerine karşı vücudu korur, kalpdamar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.

Havuç, portakal, mandalina, domates ve kuru kayısı A vitamini bakımından en zengin kış meyveleridir. Posalı meyveler de kanda şeker ve kolesterol düzeyinin ayarlanması ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Tok tutma özelliği taşıyan meyveler, ayrıca bu özellikleri ve besin bileşimlerinden dolayı kilo kaybı diyetlerinin ayrılmaz yiyecekleridir. Potasyum bakımından zengin olan muz ise kalp sağlığının korunmasına ve yüksek tansiyon riskinin azaltılmasına yardımcıdır" dedi. Bebek, çocuk, genç ve yetişkin herkesin her gün düzenli olarak meyve tüketmesi gerektiğini kaydeden Budak, bebeklere 6. aydan itibaren taze olarak ve cam rende ile hazırlanmış elma, portakal, mandalina, şeftali püresi veya suyu verilmeye başlanması gerektiğini, öğrencilerin beslenme çantaları ve sabah kahvaltılarından meyve ve meyve suyunun eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100