Bu haber kez okundu.

Dondurma yemenin de püf noktaları var

Özellikle yaz aylarında vücudu hassas insanların en büyük sıkıntısı olan dondurma yemenin de püf noktaları olduğu uzmanlar tarafından belirtildi

Dondurmanın usülüne uygun yenildiği zaman sağlık problemi ortaya çıkmayacağını söyleyen KBB Uzmanı Dr. Atıl Birol, insanların usülüne uygun dondurma yemesi halinde hiçbir rahatsızlık hissetmeyeceğini kaydetti. Dondurmanın, ağız boşluğundaki sıcaklığı 4 ile 7 derece arasında azalttığına dikkat çeken Birol, bunun da ağızdaki mikroorganizmaların dengesini bozduğunu söyledi. Dondurma yerken ağızda oluşacak sıcaklık değişikliğinin bu bölgedeki enfeksiyona zemin hazırlayabileceğini ifade eden Birol, "Bu sebeple dondurmayı yalamak suretiyle yutmakta fayda var. Aksi takdirde soğuk dondurma, yutak, gırtlak, yemek borusu ve midede aşırı sıcaklık değişikliklerine sebep olarak, enfeksiyon ve bu organların çeşitli rahatsızlıklarına yol açabilir" dedi.

~|~ Dondurma yemenin yaşı olmayacağını ve özellikle insanların tok karnına dondurma yemesi gerektiğini vurgulayan Birol, dondurmanın yalanarak uzun aralıklarla yenmesini tavsiye etti. Uzun süre bekleyen dondurmanın mikroorganizmalar ürettiğini, bunun sonucunda mide ve bağırsaklarda dizanteri, gastroenterit gibi rahatsızlıklara sebep olduğunu kaydeden Birol, "Dondurmayı aniden yutmak, midede kramp ve kasılmalara sebep olabilir. Yalayarak ağıza alınan dondurmanın, birkaç saniye ağız içinde bekletilip dolaştırılarak soğukluğu düşürüldükten sonra yutulmasında fayda var" şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100