10 Haziran 2006 Cumartesi 00:00
199 Okunma
Dondurmada hijyene dikkat!
Yararlı bir besin kaynağı olan dondurmanın hijyen olmayan şartlarda üretilmesi durumunda çeşitli hastalıklara yakalanma riskinin yüksek olduğu belirtildi. ~|~

 

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü, uygunsuz şartlarda üretilen dondurmaların tüketilmemesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Erzincan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, yararlı bir besin kaynağı olan dondurmanın hijyen olmayan şartlarda üretilmesi durumunda bu dondurmaları tüketen insanların çeşitli hastalıklara yakalanma riski olduğunu belirterek, özellikle sokak aralarında açıkta satılan dondurmaların, sağlık açısından çok ciddi tehlike oluşturduğuna dikkati çekti.

Vatandaşların üretim izni olmayan yerlerden dondurma almamaya özen göstermelerini isteyen Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, "Yaz sezonunda en önemli besin kaynaklarından biri olan dondurma, uygunsuz üretim ve satış nedeniyle birçok hastalığın kaynağı da olabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100