20 Haziran 2015 Cumartesi 00:01
747 Okunma
E vitamini katarakt riskini azaltabilir
Ispanak, brokoli, kabuklu yemiş gibi E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketmenin katarakt riskini azaltabileceği belirlendi.
Çin’deki Çingdao Üniversitesi’nden bilim adamları, yaklaşık 250 bin kişinin katılımıyla yapılan E vitamini ve katarakt arasındaki ilişkiyi inceleyen 27 araştırmayı değerlendirdi.
Bilim adamlarının araştırması, E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketenlerde yaşa bağlı katarakt riskinin yüzde 27’ye kadar azalabileceğini ortaya koydu.
Araştırmaya imza atanlardan Dr. Yüfey Cang, yaşa bağlı kataraktın günlük alınan E vitaminin 7 miligram artırılmasının koruyucu etki sağladığı sonucuna vardıklarını vurguladı.
Araştırmanın sonuçları “Public Health Nutrition” dergisinde yayımlandı.
E vitamini soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru fasulye, tohumlar, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, avokado ile ayçiçek ve mısır yağı gibi besinlerde bulunuyor.
Katarakt, gözün içindeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesi ve görmenin azalması ile sonuçlanan bir göz rahatsızlığı. Yüzde 90 ilerleyen yaşta ortaya çıkan hastalık dünyada tedavi edilebilen körlük nedenlerinin başında geliyor. AA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100