21 Mart 2007 Çarşamba 00:00
1201 Okunma
En yararlı 10 meyve suyu
Meyve suyu, kansere karşı etkin koruma sağlarken, kalp hastalıkları ihtimalini ise yüzde 30 oranında düşürüyor...
Bilim adamları en yararlı ilk 10'u belirledi... ~|~

 


Glasgow Üniversitesi'nin araştırmasına göre, taze sıkılmış meyve suları, hücre ölümünü engelleyen 'polifenol' adlı kimyasallar sayesinde vücuda doğal kalkan oluşturuyor. Hangi meyvenin suyunda ne kadar polifenol bulunduğunu araştıran uzmanlar, en şifalısının kara üzüm suyu olduğunu tespit etti. Bunu, tortulu elma suyu ve nar suyu izledi.

Araştırmada, 1 litre meyve suyunda bulunan polifenol miktarları milimol (sıvı içindeki kimyasal madde yoğunluk birimi) cinsinden şu şekilde çıktı:

1- Kara üzüm: 0.98
2- Tortulu elma suyu: 0.67
3- Nar suyu: 0.45
4- Böğürtlen: 0.32
5- Greyfurt: 0.30
6- Tropik mevye karışımı: 0.12
7- Portakal: 0.10
8- Ananas: 0.10
9- Domates: 0.09
10- Yeşil üzüm: 0.08

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100