09 Ocak 2017 Pazartesi 17:32
316 Okunma
Gribe karşı etkili probiyotik: Turşu
Diyetisyen Gözde Gence, içerisindeki probiyotikler sayesinde grip ve benzeri enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan ve metabolizmayı hızlandıran turşunun ve suyunun tüketilmesini önerdi. Gence, kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden turşunun sağlığa yararlarının olduğunu vurguladı. Sebze ve meyvelerin birçok yararlı etkisinin turşuda da bulunduğunu belirten Gence, "Turşu çok fazla su içermesi dolayısıyla kilo yapıcı etkileri az. İçerisinde yüksek oranda lif bulunan sebze ve meyvelerden turşu yapıldığından da lifler aynen kalarak kişiye fayda sağlıyor. Ayrıca metabolizmayı hızlandırdığından dolayı az da olsa zayıflatıcı etkisi görülebiliyor" dedi.
‘Probiyotikler çok faydalı’
Gence, mayalanma esnasında turşuda yararlı bakterilerin de çoğaldığını vurgulayarak, "Probiyotik dediğimiz bu bakterilerin sağlık açısından çok faydası var. Bunlar bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Turşu, içerisinde bulunan probiyotik bakteriler sayesinde kişiyi grip ve benzeri enfeksiyonlardan koruyor. Probiyotik bakteriler aynı zamanda bağırsak florasını da olumlu yönde değiştirerek hazmı kolaylaştırıyor" diye konuştu. Turşu yapıldığında bazı vitaminlerin de yok olduğuna dikkati çeken Gence, şunları kaydetti: Turşunun en büyük dezavantajından biri de çok fazla tuz içermesi. Bu durum, kalp, hipertansiyon, kronik böbrek hastalarında sorun oluşturabilir. Eğer tüketmek istiyorsa yıkayarak az miktarda tüketebilirler."  Gence ayrıca, hazır turşu yerine doğal yollarla yapılan turşuların tüketilmesini tavsiye etti. İHA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121