20 Ocak 2006 Cuma 00:00
223 Okunma
Güzelliğin sırrı kahvaltı
Kahvaltının, sağlık ve güzellik için önemli bir öğün olduğu belirtildi. Uzmanlar, kahvaltı sofrasından özellikle bal, yulaf gevreği, çikolata, pirinç ve buğdayın eksik edilmemesini tavsiye ediyor. Zira bu besinler, cildi nemlendirip besliyor ve maruz kaldığı olumsuz dış etkenlere karşı güçlendiriyor ~|~ Yulaf, çikolata, buğday, bal ve pirinç, hepsi de enerji ve güç veren besinler olarak tavsiye ediliyor. İçerdikleri yüksek orandaki besinsel değerler nedeniyle cildin doğal savunma mekanizmasını güçlendirerek, dış etkenlere karşı koruma sağlıyorlar. Uzmanlar, yulaf gevreğini kahvaltıda süt veya yoğurda ilave ederek yemenizi tavsiye ediyor. Zengin protein, lif, vitamin (özelikle B ve D vitaminleri) ve mineral kaynağı (100 gramında 53 mg kalsiyum, 405 mg fosfor, 4.5 mg demir ve 268 mg potasyum bulunuyor) olan yulaf, güç ve enerji verici özellikler içeriyor.

Buğday ve çikolatadan vazgeçmeyin

Kolesterol ve tansiyon düşürücü etkisi olan buğday, yüksek oranda B ve E vitaminleri içeriyor. Özellikle içeriğindeki E vitamini ile doğal bir antioksidan olan buğday, cildi yaşlanmaktan koruyor ve kırışıklıkların oluşumunu önleyerek cildin her dem genç kalmasını sağlıyor. Cilde pembelik veren buğday, aynı zamanda gözdeki damarları koruyor ve göz etrafında oluşabilecek çizgileri azaltıyor. Saçları da güçlendiren buğday, zengin içeriği nedeniyle kozmetik ürünlerinde çok sık kullanılıyor.
Çikolata, mutluluk hormonunu (serotonin) uyarıcı özellikler içerdiğinden, vücudu ve cildi gevşetip rahatlamasını sağlıyor. Çikolata ise stresten uzak ve rahat bir uyku sağlıyor. Antioksidan özellikleriyle serbest radikallere karşı savaşarak yaşlanmayı geciktiren çikolata, protein kaynaklı olduğundan, cildi yenileyip elastikiyetini arttırıyor. İçeriğindeki sterol adlı madde ile de cilde tonik etkisi yapıyor.

Doğal tatlandırıcılar mikroplara karşı savaşıyor

Şeker, fruktoz ve glikoz içeren bal ise doğal bir tatlandırıcı. Ayrıca, antibiyotik özelliği ile mikroplara karşı güçlü bir dezenfektan. Vitamin, mineral ve protein kaynağı olan balın yapısındaki meyve asitleri cildi arındırıyor, azot ve glüsit gibi maddeler ise nemlendirici özellikler içerdiğinden, cildin nem dengesini düzenliyor. Oligoelementler de hücreleri yeniliyor. Baldaki manganez, magnezyum, kalsiyum ve silisyum gibi mineraller ise cildi pürüzsüz bir güzelliğe kavuşturuyor. B gubu, özellikle de B1 ve B2 vitaminlerince zengin olan pirince gelince, demir, potasyum, fosfor ve kalsiyum başta olmak üzere çeşitli mineraller de içeriyor. Hücrelere ihtiyacı olan enerjiyi sağlayıp cildin yıpranmasını önleyen pirinç, içerdiği bol potasyum ve az azot ile kan basıncı değerlerinin düzenli akışını sağlıyor. Ayrıca, zararlı güneş ışınlarının etkisini veya yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan cilt lekelerini yok ederek, cildin ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100