02 Eylül 2006 Cumartesi 00:00
256 Okunma
Hafızayı canlı tutmanının yolu
Meyve veya sebze suyu içmenin, unutkanlık ve hafıza kaybına yol açan Alzheimer hastalığının gelişme riskini belirgin ölçüde azaltabildiği saptandı. ~|~


Özellikle yaşlılar arasında sıkça rastlanan Alzheimer hastalığıyla mücadele alanında yeni formüller geliştirilirken, tıp dünyası ucuz ve kolay bir yöntemin peşinde. Amerikan Tıp Dergisi'nde yayımlanan bir araştırmaya göre, haftada 3 defadan fazla meyve ve sebze suyu tüketenler hastalığa daha nadir yakalanıyor. Çalışma kapsamında, 10 yıla yakın bir süre yaklaşık 2 bin kişinin yeme ve içme alışkanlıklarını gözlemleyen araştırmacılara göre, haftada bir seferden fazla meyve suyu içenlerde Alzheimer gelişme riski azalıyor. 

Araştırmacılar, haftada 3 seferden daha fazla meyve veya sebze suyu tüketenlerde, haftada bir seferden az tüketenlere kıyasla, hastalığın gelişme riskinin yüzde 76 azaldığını saptadı. Uzmanlar, burada temel etkenin meyvelerde ve bazı sebzelerde bol miktarda bulunan "polifenol" maddesi olduğunu düşünüyor. Bu madde, beyne kan akışını kolaylaştırıyor. Bu da büyük olasılıkla beyinde oluşan hasara etki ediyor. Uzmanlar, hangi meyve ya da sebze suyunun daha fazla etkisi olduğuna ilişkin ise araştırmaların devam ettiğini belirtiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100