07 Ekim 2008 Salı 00:00
298 Okunma
Hepatit hastaları için en yararlı besin: enginar
"Hepatit" tipi virüsler karaciğerde önemli tahribata yol açıyor. Uzmanlar bezelye, enginar ve mor havuç gibi besinlerin karaciğer için son derece yararlı bitkiler olduğunu belirtiyor. ~|~

 

Doğal şifa yollarını arama arzusu; sofralar için yeni alternatif sebzelerin pazar tezgahlarını süslemeye başladı. Beslenme uzmanları bezelye, enginar ve mor havuç gibi besinlerin karaciğer için son derece yararlı bitkiler olduğunu dile getirdi.

Hepatit hastalarına en şifalı bitki
Sentetik ilaçlar, katkı maddeli gıdalar, radyasyonlu mahsuller, sanayileşme ile hayatımıza giren ağır metal zehirleyiciler, gıdaların enerjiye dönüştüğü karaciğeri yoruyor. En zor nakledilen organ olarak bilinen karaciğer, her gün ağırlaşan çevre şartlarına karşı fonksiyonlarını yerine getirmeye devam edebilmek için doğal gıdalarla desteklenmeyi bekliyor. Halk arasında tehlikesi pek bilinmese de yaygın olan "hepatit" tipi virüsler karaciğerde önemli tahribata yol açıyor.
Uzmanlara göre, kötü tümörlerin ortadan kaldırılması için enginarın gücünü kullanmak gerekiyor.
Kanser tümörlerin yanı sıra karaciğerdeki kötü proteinleri de çözen enginarın günde 4-5 kafa ölçüsünde zeytinyağlı yemeğinin yenmesi hastalara büyük fayda sağlıyor. Taze enginarın çıktığı şu günlerde hasta olanların 1 aylık süre içinde 50-60 kafa enginar tüketmesi tavsiye ediliyor.
Enginar, ihtiva ettiği maddelerle, kansere yol açan istenmeyen protein kitlelerini çözerek ortadan kaldırıyor. Bu sebeple, enginar mevsiminde sağlıklı kişilerin de 20-30 adet enginar yemesi, ileride ortaya çıkabilecek kanser risklerini ortadan kaldırıyor. Enginarın taç yaprakları ise kurutulduktan sonra, kaynatılıp içildiği takdirde kandaki kolesterolü düşürüyor.

Bezelye ve mor havuç
Halk arasında 'araka' olarak bilinen "bezelye" ise ihtiva ettiği enzimlerle karaciğerin vazgeçilmez dostu. Vücudumuzun en hassas ve zehirli maddelerle uğrayan enerji kontrol merkezi karaciğer, bezelyede bulunan çok çeşitli enzimler ile takviye edilip hücrelerini daha hızlı yenilenebiliyor.
Özellikle hepatit hastalarının, ucuz olduğu mevsimlerde bol bol bezelye yemeleri tavsiye ediliyor. Öte yandan şalgam suyu yapımında kullanılan, Adana ve Konya'da yetiştirilen mor havuçlar da karaciğer dostu olarak gösteriliyor. Uzmanlar, mor havucun parçalayıcılardan geçirilip, suyunun içilmesini tavsiye ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100