23 Mayıs 2005 Pazartesi 00:00
145 Okunma
Her dondurmayı yemeyin
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ökkeş Yılmaz, yanlış dondurma tüketiminin özellikle çocuklar üzerinde çeşitli hastalıkları da beraberinde getirebileceğini söyledi
Çukurova Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi uzmanı Dr. Ökkeş Yılmaz, yaz aylarında albenisi yüksek gıdalar arasında yer alan dondurma tüketiminin bilinçli yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Dondurmanın ana maddelerinden biri olan sütün özellikle sıcak ortamda çabuk bozunabildiğine dikkat çeken Yılmaz, "Süt mikroorganizmaların çok çabuk üreyebildiği bir ortamdır. Özellikle yaz aylarında bakteriler daha kolay üreyebilmektedir. Çok çabuk bozulur ve sağlığa zararlı bir duruma gelmesi de kolaylaşır. Bu nedenle açıkta satılan dondurmalardan özellikle kaçınmak gerekir" dedi. Paketlenmiş dondurmaların tercih edilebileceğini belirten Yılmaz, "Dondurmayı tüketirken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, dondurmanın sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmış olmasıdır. Özellikle dondurmanın yapıldığı sütün pastörize olması ve hazırlanırken mikroorganizmalarla bulaşmasının önlenmesi gereklidir. Üretim aşamasından tüketiciye ulaştırılana kadar geçen safhalarda hijyenliğini koruması esastır. Markalı güvenilir ürünlere yönelmek daha doğru bir tercih olabilir. Bunları da satın alırken son kullanma tarihlerine dikkat etmek gerekir" diye konuştu.
~|~
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100