20 Haziran 2012 Çarşamba 11:23
895 Okunma
Hijyenik  dondurma sağlığa yararlı
Dr. Merve Nalbant, sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmış dondurmaların tüketilmesinde herhangi bir zararın olmadığını söyledi. Dondurmanın protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiğini belirten Nalbant, değişik besin öğelerini bünyesinde toplayan, besin değeri yüksek olan bu gıdanın yeterli düzeyde tüketildiğinde yararlı olduğunu ifade etti. Çocuklarda dondurma tüketiminin bilinçli yapılmasının önemli olduğunu belirten Nalbant, \"5 yaş üstü çocuklarda her besinde olduğu gibi aşırıya kaçmadan günde 1 top dondurma tüketimi yararlıdır. Ancak besinlerle yeni tanışan ve alerji riski taşıyan çocuklara dondurma vermek doğru olmayabilir. İnek sütü ve yumurta alerjisi olan çocuklara dondurma yedirilmemelidir. Şeker hastalığı olan çocuklara ise dondurma doktora danışılarak verilmelidir\" dedi. (HABER MERKEZİ)
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121