Bu haber kez okundu.

İftar ve sahurda dengeli beslenmek gerek
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim yardımcısı ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Galip Ekuklu, ramazan ayının sonbahar?kış dönemine rastladığı için, grip, zatürree gibi sağlık sorunlarına karşı bağışıklık sistemini güçlü kılacak beslenmenin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. ~|~ Ekuklu, ramazan ayında yaşanan önemli sağlık sorunlarından birinin, uzun süren açlığın ardından aşırı biçimde yemek yenmesi ve dolayısıyla hem kilo alımı, hem de ciddi sağlık sorunlarının su yüzüne çıkması olduğunu belirtti. Oruç sırasında uzun süreli açlığa bağlı olarak metabolizma hızının azaldığını ifade eden Ekuklu, bu durumun kilo alımını kolaylaştırdığını kaydetti. Bundan sakınmak için egzersiz, az ve sık beslenmenin tercih edilmesini öneren Ekuklu, yaşanacak sağlık sorunlarının başında mide asidinin yemek borusuna kaçması, ülser ve kabızlık gibi problemlerin geldiğine işaret etti. Ekuklu, şöyle devam etti: "Ramazan ayında yanlış beslenme alışkanlıkları yüzünden sağlıklı insanlar bile ciddi sorunlar yaşayabilmektedir. Ramazan ayı sonbahar?kış sezonuna rastladığı için, grip, zatürree gibi sağlık sorunlara karşı bağışıklık sistemini güçlü kılacak beslenme tercih edilmelidir. Yemek saatlerinin değişmesine rağmen dikkatli olunursa dengeli ve yeterli beslenme olanaklı olabilir. Oruç tutan kişinin de her besin grubunu yani, et, süt, tahıl, meyve, yağ ve şekeri gereksinimleri kadar tüketmeleri, yeterli ve dengeli beslenmeye olanak sağlayacaktır."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100