Bu haber kez okundu.

İftardan sonra Türk kahvesi
Diyetisyen Duygu Deniz, oruç süresi boyunca aç kalan ve yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak için bir takım pratik önlemler alınabileceğini söyledi. İftardan sonra alınabilecek bazı kafeinli içecekler ve iftar ile sahurda alınacak proteinli gıdalarla metabolizma hızının artırılabileceğini belirten Deniz, \"Bolca yoğurt tüketmek, yağsız et grubuna ağırlık vermek, özellikle tavuk aynı zamanda yumurta, peynir. Bunun dışında kafeinli içecekler de metabolizmayı hızlandırır. Eğer ülser, gastrit gibi mide problemleri yoksa iftardan sonra bir fincan Türk kahvesi tüketmek metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. İftardan 40-45 dakika sonra alınacak yeşil çay da metabolizmayı hızlandırmaya yardımcıdır. Diğer öneri de normal zamanda olduğu gibi aralıklarla yemek. Sahuru yaptıktan yarım saat sonra yoğurt veya meyve tüketmek ya da ceviz, badem türünde şeyler tüketmek, aynı şekilde 1-1,5 saat sonra aralıklarla tüketmek hızlandırır.\"\" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100