21 Haziran 2005 Salı 00:00
271 Okunma
İlaç niyetine ?elma kabuğu' yiyin

Kırmızı elmanın kabuğunda bol miktarda antioksidant bulunduğu saptandı. Tarım ve Besin?Kimyası Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre sağlığa yararlı kimyasallar içinde en çok antioksidant kırmızı elmaların kabuğunda olduğu Kanadalı tarım ve tarımsal?besin araştırmacılarınca bulundu. Kırmızı elmanın kabuğunda içine nazaran 6 kat daha fazla antioksidant varlığı tespit edildi. Anti oksidantlar insanları bazı hastalıklardan koruyor. Antioksidant miktarının önemi ve absorplanma mekanizmalarının etkileri henüz bilinmiyor. ABD Tarım Bakanlığına göre ABD'de her kişi yılda yaklaşık 8 kilo elma tüketiyor. Bu elmaların kabuğu ile yenmesi çok daha yararlı. Ancak elma kabuğunda ziraai ilaç kalıntılarının olmaması ve iyi yıkanması şart.

~|~
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100