Bu haber kez okundu.

ISIRGAN OTU artık sofralarda
Binbir derde deva olarak bilinen, kökü, yaprakları ve tohumlarıyla da tüketilen ısırgan otu sofalardaki yerini almaya başladı ~|~ İlkbaharla birlikte topraktaki bitkiler filizlenmeye başlarken, vatandaşlar ise doğal ve şifalı bitkiler ile sofralarını süslemeye başladı. Yörede oldukça fazla bulunan ve tamamen doğal ortamlarda yetişen ısırgan otu ise bu mevsimde en çok tüketilen doğal bitkilerin başında geliyor. Günlük toplanarak softalarda taze tükenilen ısırgan otunun ise ilçede her türlü yemek ve salatası yapılarak softaların baş tacı olmaya devam ediyor.
Uzmanlar ise, doğada sıkça bulunan yabani otların sağlıklı yaşam açısından önemli olduğunu ve bu otlardan insanların bilinçli olarak gerektiği şekilde yararlanabileceğini belirtti. A,B ve C vitaminleri açısından zengin bir bitki olan ısırgan otu bağışıklığı güçlendirmek, kan dolaşımını artırmak ve kan temizlemek gibi etkilere sahip olduğu belirtiliyor. Özellikle bu mevsimde kolaylıkla bulunabilen ısırgan otunun insan sağlığı açısından çok değerli olduğuna dikkati çeken uzmanlar, bu bitkinin A, B ve C grubu vitaminleri ve provitamince zengin olduğunu ısırgan otunun çok yararlı olduğu vurgulandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100