Nasıl yenmeli: Asya usulü laha- na salatası ya da burger ve sandviçlerde kıtır olarak tüketilebilir. Pazı: Gözlerin korunmasında önemli olan Karatonaidle yüklüdür.Nasıl Yenmeli: Doğranmış ve zeytinyağında sotelenmiş olarak rahatlıkla yenilebilir. Tarçın: Kan şekeri ve kolstrolün kontrolünde yardımcıdır.Nasıl yenmeli: Kahve gibi sıcak içeceklere serpilmelidir. Nar: Kan basıncını yani tansiyonu düşürür ve antioksidant yüklüdür. Nasıl yenmeli: Bu güzel meyve taze yenebilir ya da suyu içilebilir.Erik kurusu: Antioksidant maddesiyle yüklü bir besin türüdür.Nasıl yenmeli: Pestil olarak ya da pişirilerek yenebilir.Kabak çekirdeği: Balkabağının en besleyici yeri çekirdeğidir. Ka- bak çekirdeği erken ölüm riskine karşı etkili magnezyum deposudur. Nasıl yenmeli: Çerez olarak ya da salatalarda kullanılabilir. Sardalye: Omega 3 yönünden zengin olan sardalye, doğal yollardan cıva içermez ve kalsiyum deposudur. Ayrıca demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve manganezin yanı sıra B vitaminin tüm çeşitlerini içerir.Nasıl yenmeli: Zeytinyağı ya da sardalye yağı içinde dinlendirilen sardalyeler tek başına ya da salata içinde yenilebilir. Zerdeçal: Kansere ve iltihaplara karşı güçlü özellikleri vardır.Nasıl yenmeli: Sahanda yumurta ya da her türlü sebze yemeğinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.Yabanmersini: Yapılan araştırmalarda yabanmersininin iyi bir hafıza ile ilişkili olduğu görülmüştür.Nasıl yenmeli: Yoğurt ya da sütle birlikte veya bademle beraber yenmesi tavsiye edilir.Balkabağı: Az kalori ile uzun sure tok tutar. Ayrıca bu yüksek lifli sebze bağışıklık sistemini uyaran vitaminlerce zengindir.Nasıl yenmeli: Tarçın, hindistancevizi ve çok az tereyağı ile karıştırılarak yenebilir.