Bu haber kez okundu.

Kahvaltı et, daha az ye

21 kişi üzerinde yapılan gözlemler yapan uzmanlar, öğün atlamanın beyinde daha kalorili yiyeceklere yönelimi artırmasının bu yolla kilo vermek isteyenler için büyük zorluk yarattığını söylüyorlar. Beslenme uzmanları kahvaltının iştahı frenleyen bir etki yaptığını hep vurguluyordu.
Ama araştırmacılar beynin içinde, insanı farklı yiyecekler istemeye yönelten mekanizmanın nasıl işlediğini merak ediyordu.

Londra\'daki Imperial College\'da hepsi normal kilolarda 21 kişi, mıknatıslı rezonanslı görüntüleme cihazına bağlandı ve deneklere yüksek kalorili yiyecekler gösterildi. Araştırma kapsamındaki 21 kişiye bir gün tarama öncesi kahvaltı verilmedi; diğer gündeyse 730 kalorili zengin bir kahvaltı ettikten bir buçuk saat sonra tarama yapıldı. Araştırmacılar kahvaltı etmemenin beyinde yüksek kalorili yiyeceklere \"meyil\" yarattığını söylüyorlar.
Neuroscience 2012 adlı bilimsel konferansına sunulan veriler, kahvaltı etmeden yapılan deneyde, beynin, düşük kalorili değil, yüksek kalorili yiyeceklere tepki verdiğini ortaya koyuyor. Araştırmacılar sunumlarında beyindeki \"yiyecek tercihi\" ile ilgili orbitofrontal korteksin, aç karnına daha aktif olduğunu sergilediler. Kahvaltı edilmeyen günlerde denekler, öğle yemeği sunulduğunda, ortalama yüzde yirmi daha fazla kalori tüketti.
Araştırma ekibinden Dr. Tony Goldstone, sonuç olarak, aç kalarak kilo vermenin zor olmasının bir sebebinin anlaşıldığını kaydetti. HABER MERKEZİ

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100