03 Şubat 2014 Pazartesi 00:06
3185 Okunma
Kahvaltı, kalp hastalıkları riskini azaltıyor
İsveç'teki Umea Üniversitesinden bilim adamlarının araştırması, besleyici gıdaların tüketildiği, dengeli kahvaltının metabolik sendromun gelişmesini önlediğini gösterdi.
Bilim adamları, gençken kahvaltı yapmayan ya da kahvaltıyı besleyici olmayan yiyeceklerle geçiştirenlerin yetişkinlikte metabolik sendroma yakalanma riskisinin daha fazla olduğunu, sendromun kalp krizi, damar hastalıkları ve diyabeti tetiklediğini belirtti.
Beslenme alışkanlıklarına, özellikle kahvaltıda ne yediklerine ilişkin ayrıntılı anketi dolduran kişilerden 27 yıl sonra kan örneği alan bilim adamları katılımcıların sağlık durumunu değerlendirdi. Kahvaltıyı atlayanlarda metabolik sendrom belirtilerine yüzde 68 daha fazla rastlandı. Dolayısıyla bu kişilerin kalp damar hastalıkları ve diyabete yakalanma riskinin daha fazla olduğu belirtildi. Araştırmaya imza atanlardan Maria Wennberg, sonuçların, kahvaltının önemini bir kez daha gösterdiğine dikkati çekerek, kahvaltıda iyi beslenmemenin gliseminin düzenlenmesini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı. Metabolik sendrom, birden fazla kalp damar hastalığı risk faktörünün kümelendiği, kilo fazlalığı, diyabet, kolesterol ve tansiyon yüksekliği ile seyreden hastalıklar grubu. Bu ''modern yaşam'' sendromu en fazla masa başında oturan, beslenmesi düzensiz, yoğun stres altında çalışan kişileri etkiliyor. AA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100