Bu haber kez okundu.

Kaliteli ekmeğin özellikleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Müdürü Ali İlkbahar, ekmeğin kalitesinin görünüşünden anlaşılabileceğini belirterek, "İç kısmındaki gözenekleri küçük, birbirine benzeyen ve kabuğu ince olan ekmeklerin kaliteli olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
Ankara Büyükşehir yapılan açıklamaya göre, İlkbahar, ekmekte yumurta büyüklüğünde gözenekler görülmesi durumunda mutlaka tahlile gönderilmesi gerektiğini belirtti.

~|~  
Kaliteli ekmeğin düzgün görünümlü, girinti ve çıkıntısız olması gerektiğini ifade eden İlkbahar, "Ekmeği elinize aldığınız zaman buğdayın doğal rengini yansıtıyor, ekmeğin kokusunu ve lezzetini veriyorsa o iyi ekmek demektir. Ayrıca, normal buğdayın renginden dahabeyaz görünüp, ayrıca lezzet ve kokusu da yoksa o ekmeğin tahlil edilmesi gerekir" dedi.
İlkbahar, fabrikalarında bu şartlara uygun ekmekler üretildiğini belirterek, ayrıca detektörlerle de ekmeğin içinde iğne, ataş veya bozuk para gibi metal parçalar bulunup bulunmadığının kontrol edildiğini kaydetti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100