04 Mayıs 2005 Çarşamba 00:00
176 Okunma
Kalp sağlığı için balığı nasıl yemeliyiz?

Kalp sağlığı için, kızartılmış değil, ızgara ya da fırında pişirilmiş balığın faydalı olduğu bildirildi. Bilim adamlarının, açıkladığı araştırma, çoğu kızarmış balıkta kolesterol ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelen omega?3 yağ asitinin çok az miktarda bulunduğunu ortaya koydu. Harvard Tıp Okulu'nda görevli doktor Dariush Mozaffarian, araştırma kapsamında 5 bin yaşlı Amerikalının kalplerinin ultrasonla incelendiğini ve düzenli olarak ızgara ya da fırında pişirilmiş balık yiyenlerin kalplerinin atış hızıyla tansiyonlarının daha düşük ve kalbe kan akışlarının daha iyi durumda olduğunun saptandığını bildirdi.

~|~
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100