03 Nisan 2007 Salı 00:00
452 Okunma
Kalp sağlığı için zeytinyağı
Türkiye genelinde en az kalp hastalıklarının Ege Bölgesi'nde gözlendiğini belirten uzmanlar, bu bölgede zeytinyağı, balık ve sebze yemeklerinin çok tüketilmesin söylüyorlar. ~|~







"Karadeniz Bölgesi'nde kalp hastası fazladır. Bunun nedeni de yoğun tereyağı tüketilmesidir" diyen Prof. Dr. Ramazan Özdemir, şöyle devam ediyor: "Kalp hastalıklarına yakalanmamak için sigaradan ve yağlı yiyeceklerden uzak durun. Yemeklerinizde katı yağ yerine zeytinyağı kullanın. Kızartmalardan kaçının. Kadınların menopoz öncesi erkeklere göre kalp krizi riski az, ancak menopoz sonrası bu risk artıyor. Sigara içmek de kadınlarda kalp krizi riskini artıran önemli bir etken. Bu arada çocukları da cips, fast food ve hamburger türü yiyeceklerden uzak tutun. "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100