Bu haber kez okundu.

Kestiğiniz sebze ve meyveleri bekletmeyin

Uzmanlar, meyve ve sebzelerin besin değerinin azaltılmaması için önerilerde bulunuyor. Meyve ve sebzelerin besin değerlerinin azalmaması için kesilmesinden sonra bekletilmemesi uyarısında bulunan uzmanlar, “Satın alınan sebzelerin köklerinin kesildikten sonra, ilk olarak yıkanmalı sonra doğranmalıdır. Temizlenip doğranan sebzeler bekletilmeden pişirilecek yemeğin içerisine ilave edilmelidir. Böylelikle sebzelerde C vitamini kaybı en aza indirgenmiş olur” uyarısında bulundu.

Hem lezzetli hem de besleyici bir portakal suyu için portakalın soyulması veya kesilmesinden sonra bekletilmemesi uyarısında bulunan uzmanlar, “Meyveler kesildikten ya da suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse, C vitamini değeri azalır. Hatta sıkılmış meyve suları buzdolabında bekletilirse vitamin değeri daha fazla azalır. Sebzeler doğrandıktan sonra bekletilirse ve haşlama, pişme suları atılırsa, vitamin ve mineralleri azalır” önerisinde bulundu. HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100