20 Temmuz 2006 Perşembe 00:00
479 Okunma
Kiviyle vitamin depolayın
İçerdiği mineral ve vitaminle kanseri önleyen kivi, birçok derde deva oluyor. Bol miktarda C ve A vitaminine sahip bulunan kivi, astım ve öksürüğün tedavisinde de tam bir şifa kaynağı ~|~







Kivinin birçok hastalığın oluşmasını önleyen kivi meyvesinin 100 gramında yaklaşık 400 miligram C vitamini bulunduğunu belirten uzmanlar, kivinin şifa kaynağı olduğunu kaydediyor

Diğer meyvelere göre kat kat daha vitaminli
Uzmanlar vitamin bakımından oldukça zengin olan kivinin tüketilmesinin sağlık açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Günlük A vitamini ihtiyacı 1.75 gram olup, bu miktar, yaklaşık 70 gramlık kivi meyvesinde bulunmaktadır. Kivi, turunçgillerden dört, altı kat, elmadan ise 4050 kat daha fazla C vitamini içermektedir" dedi.Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacının bir adet kivi ile rahatlıkla karşılanabildiğine de değinen Karadeniz, kivide, proteinler ve çok sayıda mineral tuzlar bulunduğunu belirtti.

Nefes açıcı özelliği ile astım ve öksürüğe iyi geliyor
Özellikle astım hastaları için kivi etkili bir nefes açıcı olduğunu belirten uzmanlar, öksürüğün tedavisinde kivi suyunun kullanıldığını kaydetti. Uzmanlar, "Kivi suyunda bulunan bazı maddelerin kansere neden olan bileşiklerin oluşumunu önlediği bildirilmekte, astım ve öksürüğün tedavisinde nefes açıcı özelliğinden yararlanılmaktadır" dedi.
Vitamin deposu: kivi
Kivinin bir tanesinin bile, günlük C vitamini ihtiyacını, hatta fazlasını karşıladığı vurgulanıyor. Kivi aynı zamanda pek çok derde de deva:
? Kolesterol seviyesini düşürür.
? Karaciğeri çalıştırır, kanı temizler.
? Kadınlarda göğüs kanserini önler.
? Grip ve soğuk algınlığının çabuk atlatılmasını sağlar.
? Kan basıncını ayarlar.
? Tansiyonu düşürür.
? Vücudun direncini artırır.
? Sindirimi kolaylaştırır.
? Kabızlığı önler.
? Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Kiviyle tanışıklığımız
2010 yılında, Türkiye'de kivi üretim alanının 18 bin dekar, üretim miktarının ise 30 bin tona çıkabileceğinin tahmin edildiğini; Türkiye'de kivi üretim çalışmalarına 1988 yılında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın İtalya'dan sağladığı bin 800 kivi fidanıyla 15 ayrı ekolojide birer dekarlık adaptasyon bahçeleri kurularak başlandığını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121