Bu haber kez okundu.

Meyve suyuna ağırlık verin
Özellikle siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunun her türlü hastalıkla savaşan antioksidanlar açısından zengin olduğu belirtiliyor. ~|~


Uzmanlar, taze sıkılmış meyve sularının haftada en az 3 kez tüketilmesini öneriyor. Sadece lezzetli olmakla kalmayıp, sağlıklı olduğu da bilinen meyve sularının düzenli olarak tüketilmesinin zannedilenden çok daha faydalı olduğu ifade ediliyor. Yapılan araştırmalarda düzenli meyve suyu tüketiminin, yaşlanmanın etkilerini yavaşlattığı, alzheimer, kanser ve kalple ilgili kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığı ortaya çıktı.

Taze sıkılmış meyve suları, yaşlanmaya ya da kronik hastalıklara neden olan serbest radikallerin en büyük düşmanı olarak bilinen antioksidanları yoğun miktarda içerdiğinden bu etkiyi yaratıyor. Bu açıdan en faydalı meyveler, siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar. En fazla antioksidan üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunda bulunuyor...  Araştırmanın sonuçlarına göre haftada ortalama 3 kez bu meyvelerin suyunun tüketilmesi alzheimer riskini yüzde 76, kalp hastalıkları riskiniyse yüzde 30 oranında düşürüyor. Bu mevye sularındaki antioksidanlar serbest radikallerin hücrelere saldırıp yoketmesini engelliyor. Bu da yaşlanma etkilerini hafifletiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100