Bu haber kez okundu.

Sağlık için sağlıklı süt için
Türkiye'de sütün daha fazla ve sağlıklı bir şekilde tüketilmesi konusunda toplum bilincini güçlendirmek amacıyla, devlet ve özel sektörün birlikte yürüttüğü "Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin" isimli bir proje başlatıldı ~|~

Toplum sağlığı açısından sütün önemi
Sağlık Bakanlığı ve Tetra Pak Türkiye, toplumun daha fazla ve sağlıklı koşullarda süt tüketimi konusunda bilinçlenmesi amacıyla el ele vererek "Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin" projesini hayata geçirdi. Projenin tanıtımı İçin Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen basın toplantısına Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, projeye destek veren akademisyenler Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi'nden Prof. Dr. Serhat Ünal, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Prof. Dr. Tanju Besler ile Tetra Pak Kurumsal İletişim Müdürü Yasemin Ayginin katıldı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yaptığı konuşmada, sağlıklı süt tüketiminin toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekti. Başta brusella olmak üzere, tüberküloz, tifo, paratifo, şap, şarbon, sanlık gibi hastalık etkenlerinin çiğ sütlerden kolaylıkla insana geçebildiğini ve çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabildiğini anlatan Ünüvar, "Bu nedenle sütlerin mutlaka uygun şekilde ısıl işlemden geçirilmesi gerekmektedir. Bakanlık olarak temel amacımız beslenme sorunlarının önlenmesi amacıyla ülke genelinde beslenme eğitiminin ağırlıklı olduğu özel programların uygulanması, bunların rutin hizmetlere entegre edilmesi, toplumun bilinçlendirilmesi ve bilgi düzeyinin artırılmasıdır. Bu amaçla, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bireylerin beslenme konusundaki duyarlılığını artırmak ve bu konuda bir toplum bilinci oluşturmak amacıyla birçok çalışma yürütmekteyiz. Bunlardan biride bakanlığımız ve Tetra Pak A.Ş. işbirliğinde yürütülecek 'Sağlık İçin Sağlıklı Süt için' programıdır. Önümüzdeki dönem uygulamaya konacak olan bu çalışmanın en kısa sürede 81 ilimize yaygınlaştırılması planlanmaktadır" diye konuştu.
Açık süt ve sağlıklı sütün özellikleri
Tetra Pak Kurumsal İletişim Müdürü Yasemin Aygının ise, projenin toplum sağlığının korunması ve güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalarda kamu yönetimi ve özel sektör işbirliğine iyi bir örnek oluşturduğunu söyledi.

"Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin Projesi" ile İl Sağlık Müdürlükleri'nden başlayarak, sağlık ocaklarına ve topluma uzanan bir eğitim seferberliği başlatılıyor. Projenin ilk adımı olarak 11 ilden gelen İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerine 8?9 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da 2 günlük eğitim verildi. Eğitimlerde Sağlık Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu. Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Tanju Besler'in verdikleri eğitimde görevlilere süt tüketimi, açık süt ve sağlıklı sütün özellikleri hakkında bilgiler aktarıldı. Sonraki aşamalarda bu görevliler sağlık ocakları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezleri ile İl Sağlık Müdürlükleri'ne bağlı diğer kurumların personelini eğitecekler. "Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin Projesi" kapsamında bu eğitim zincirinin önümüzdeki yıl tekrarlanması, böylelikle toplumun geniş kesimlerine sağlıklı süt tüketimiyle mesajların en etkili yollarla ulaştırılması hedefleniyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100